2,5 е може би най-неудачния безнинов мотор който може да купиш. Поддръжката му и разхода на гориво е колкото на 3,0, най-бавен е от 3те V6 мотора, гражданската е по-скъпа от на 2,0 турбо и вървенето няма нищо общо.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за 166/GTV
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеАко ти се струва, че 159 1.9 150 с чип върви на пустиняк, то ако направиш една първа,втора,трета на една 166 3.0, направо ще се откажеш от 159 с клетвена декларация.
166 3.0 върви перфектно още от старт, та до 230. Без задъхване при потегляне. Въпросната 159 хич не и се върви на първа втора, а след 210 я няма никаква.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение2,5 е може би най-неудачния безнинов мотор който може да купиш. Поддръжката му и разхода на гориво е колкото на 3,0, най-бавен е от 3те V6 мотора, гражданската е по-скъпа от на 2,0 турбо и вървенето няма нищо общо.
Да се пише, че е най-неудачния бензинов мотор е леко нелепо.
На всички е ясно, че ако се ибира между два еднакви екземпляра, ще вземеш 3.0 вместо 2.5, но това едва ли ще се случи и както каза колегата Speeder най-разумно е да се избере по-запазеният екземпляр. Карал съм няколко V6 турбо и не съм особено впечатлен от вървежа. Респонса и реакцията, която имат атмосферните мотори липсва при турбото.
Понеже се говори, че 2.5 не вървял, ето при мен как стоят нещата:
Моята 56-ца е с 2.5 с 44мм интейк тръби с рънърите на главите (от 3.0 и 3.2) + качествен ремап . След няколко замервания с приятели, става ясно, че е малко по-бърза от: Golf 6 GTI DSG, E46 330xi, A6 2009 3.0tdi. което за мен премахва всякакви съмнения за този мотор, че не вървиNow: 156 2.5 V6 24V
Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.
Comment
-
Щом ти е с хибридна турбина, верятно върви доста задоволително.
Остава въпросът, как още не си счупил някоя предавка на печалната М32, с толкова въртящ момент.
Дано и не се случи, де.
1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Виждам, че тука се говори основно за шестаци, но не пречи да си представя и моя поглед върху ситуацията.
Ако искаш нещо различно, сравнително икономично и що-годе динамично си вземи гтв или 156-ца с 2ка твинспарк.
Обслужването му е доста по-лесно и евтино от на шестаците, гражданската и данъка са по-ниски, разхода също.
Другия плюс е, че 4 цилиндровите 156-ци и гтв-та са по-балансирани и се държат по-добре в завои. Шестаците тежат на предницата.
2ка твинспарк в добра кондиция върви повече от 1.9жтд в 159, гарантирано.
По-слаб е от 2.5, но разликата не е огромна, бих казал че се усеща само над 5000 оборота. До 5000 ми се струват че вървят еднакво.
Звука също е добър на спарковете, с подходящата генерация е супер даже.
200лв ангренажен комплект с водна помпа
8/100 извънградско
12-13/100 градско
Това е с културно каране и на газ. По 90 стотинки литъра, сам си смятай.
При желание и някой лев може да се правят и извращения с него. Има много теми тук. Може да се турбинира, може да се направи атмосферна резачка с олекотен маховик, спортни валове, правен колектор и отделни дросели отива на близо 200 коня. С леко купе бяга много.
Моя има само генерация, ремап, v6 intake mod и откачени баланс валове. Нова ламбда, оригинални свещи, почистен дебитомер и съм доволен от динамиката.
Бия А3 1.9тди 131кс с чип, голф 4 GTD, е46 320д, а6 2.5тди 180 коня, пасат 2.8 бензин 193 коня...Last edited by dhtj; d.m.y г., 10:43.
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеХахахаха хахахаха хахахаха хахахаха
И нали знаеш кой се смее без причина?
http://www.doctoronline.bg/diagnosti...om-na-Angelman
Comment
-
Всичко е кристално ясно - ти си превъртял играта много жестоко. Вече съм тотално убеден, че никога няма да излезеш от матрицата.1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеЩом ти е с хибридна турбина, верятно върви доста задоволително.
Остава въпросът, как още не си счупил някоя предавка на печалната М32, с толкова въртящ момент.
Дано и не се случи, де.
колега благодаря за предложението ти за туин спарка , динамични колички са , карал съм 147 преправяна Q2 с въпросния двулитров мотор и мощност от 173 коня на стенд .. но като цяло собственика от феста каза че е нежен мотор и въобще не носи на газ ... а ако се счупи нямам време да се занимавам с колата , като цяло леки проблеми мога да пренебрегна и да ги съчетая с финансите и работаа но не търся туин Спарк ..
Comment
-
Първоначално публикувано от Scrapera Покажи съобщениеВсичко е кристално ясно - ти си превъртял играта много жестоко. Вече съм тотално убеден, че никога няма да излезеш от матрицата.
Никъде не съм казал, че спарка е по-бърз от шестака.
Казах само че е по-евтин за поддръжка, с по-нисък разход, по-ниски данъци и застраховки, по-евтина газова и е по-лек (това всичко са лесно доказуеми факти).
И все пак не върви лошо и има възможности за тунинг.
В предвид че автора търси икономична ежедневна кола, ще кара предимно градско
и все пак търси някакъв кеф, какво странно има в моето предложение?
---------- Post added at 14:19 ---------- Previous post was at 14:16 ----------
Първоначално публикувано от Niki96 Покажи съобщениено като цяло собственика от феста каза че е нежен мотор и въобще не носи на газ ...
Приятел има 1.8тс от 2008 на газ , над 100 000км, колата си върви като нова.
Comment
-
Ремапа добавя ~12 коня, а олекотената шайба на КВ с намален диаметър - 6-8 коня.
Шайбата с ремъка струва 100 лева. Ремапа зависи от човека, между 150 и 350.
И за двете мога да ти покажа доказателства (дино графики) , но не е това темата. Потърси си сам или ми напиши ЛС ако те интересува.
Махането на катализатора и откачането на балансиращите валове не знам колко коня носят, но можеш да си ги направиш безплатно и определено се усеща полза.
Във форума има теми и за турбиниране на спарк, и за компресор от мерцедес. Друг е въпроса до колко е удачно това да се прави на ежедневна кола.
Comment
-
Олекотяването на шайби и маховици не води до увеличаване мощността а само до намаляване на инерционния момент на мотора.
Демек до по-бърз преход от едни на други обороти.
При установен режим (обороти) по-големият инерционен момент означава повече запасена механична енергия.
Все едно да махнеш седалките от колата и да кажеш, че така си увеличил мощността и.
Намалил си теглото и и така си намалил времето за ускоряване. Не си увеличил мощността и.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от italfen Покажи съобщениеПървоначално този двигател е проектиран с обем 2.5 литра, като той е най-високо оборотния и най-бързо развъртащия се v6 от моя опит с арезетата.
Да се пише, че е най-неудачния бензинов мотор е леко нелепо.
На всички е ясно, че ако се ибира между два еднакви екземпляра, ще вземеш 3.0 вместо 2.5, но това едва ли ще се случи и както каза колегата Speeder най-разумно е да се избере по-запазеният екземпляр. Карал съм няколко V6 турбо и не съм особено впечатлен от вървежа. Респонса и реакцията, която имат атмосферните мотори липсва при турбото.
Понеже се говори, че 2.5 не вървял, ето при мен как стоят нещата:
Моята 56-ца е с 2.5 с 44мм интейк тръби с рънърите на главите (от 3.0 и 3.2) + качествен ремап . След няколко замервания с приятели, става ясно, че е малко по-бърза от: Golf 6 GTI DSG, E46 330xi, A6 2009 3.0tdi. което за мен премахва всякакви съмнения за този мотор, че не вървиAlfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеОлекотяването на шайби и маховици не води до увеличаване мощността а само до намаляване на инерционния момент на мотора.
Демек до по-бърз преход от едни на други обороти.
При установен режим (обороти) по-големият инерционен момент означава повече запасена механична енергия.
Все едно да махнеш седалките от колата и да кажеш, че така си увеличил мощността и.
Намалил си теглото и и така си намалил времето за ускоряване. Не си увеличил мощността и.
Шайбата на КВ, освен олекотена , е и с намален диаметър.
Това значи по-ниска предавка към хидравличната помпа, алтернатора и климатика.
Имаше тема в алфаоунъра с дино тестове, преди и след шайбата.
Много добре помня 6-8 коня във всички обороти бонус.
Ще потърся когато имам време.
Comment
Comment